Thomas Wittekamp

OVL beheerder, Gemeente Huizen

Thomas Wittekamp vertelt hoe de omschakeling naar LED tot stand is gekomen en hoe zij met het stoppen van de groepsremplace ruimte hebben gecreëerd om zonder grote kapitaalvernietiging het areaal te vervangen.

Jean-Marc Pisters

Vakbeheerder Openbare Verlichting, Gemeente Oss

Op overzichtelijke wijze zal met visuals en financiële berekeningen duidelijk gemaakt worden hoe de Gemeente Oss tot de beslissing is gekomen om de conventionele verlichting te vervangen voor LED. De bedragen en terugverdientijd zijn bepalend geweest voor de beslissing. Ook wordt besproken hoe de testopstellingen zijn gedaan en hoe er metingen zijn verricht. Als laatste wordt uitgelegd hoe de gemeente heeft voorkomen dat ze met ‘Chinese cowboys’ in zee zouden gaan.

Theo Schaap

General Manager, Rei-Lux Benelux BV

Naast het meten van lichtmasten, is het ook van groot belang dat muurankers periodiek gecontroleerd worden. Rei-Lux heeft speciaal hiervoor meetapparatuur ontwikkeld om de verankering van de spandraadverlichting te meten.

Naast de bekende voordelen zoals het waarborgen van de openbare veiligheid biedt de metingen van Rei-Lux ook belangrijke informatie over het aanvullend belasten van de spandraden (bijv. feestverlichting).

Tijdens een korte presentatie krijgt u inzicht in de meetmethodiek en de geboden zekerheden (5 jaar garantie).

Jeroen van Beek

Head accountmanager OVL, Saled

Door een vergelijking van verschillende meetuitkomsten wordt het verschil tussen een conventionele en een LED lichtbron duidelijk gemaakt. Marcel van der Steen van Olino zal in een deel van de presentatie de gemeten grootheden,  zoals CRI, S/P- ratio en inschakelstroom, verder toelichten.

Hans van Bakel

Senior adviseur, Spectrum Advies & Design

Onafhankelijk Adviesbureau Spectrum Advies & Design laat u aan de hand van een casestudie zien hoe een gemeente de Openbare Verlichting optimaal kan renoveren. Het beschikbare budget versus besparing  en versus SER Energieakkoord.