SPECTRUM

SPECTRUM ADVIES & DESIGN

Spectrum is gevestigd in Nederland en België. Het hoofdkantoor bevindt zich in Putten in Nederland, nabij de centraal gelegen stad Amersfoort. 

Op basis van jarenlange ervaring en (actuele) technische kennis ondersteunt Spectrum gemeenten, overheidsinstanties, aannemers en projectontwikkelaars bij uiteenlopende projecten en het uitwerken en realiseren van innovatieve oplossingen op het gebied van OVL. Van openbare verlichting zoals straatverlichting en sfeerverlichting, tot het aanlichten van gebouwen. 

Onze engineers en adviseurs ondersteunen bij uiteenlopende projecten: van advies en onderzoek, tot visieontwikkeling én het maken van (duurzame) beleids- en beheerplannen. Samen met Spectrum creëert u ruimtes waar mensen zich prettig voelen op basis van beleving, beleid en beheer.

SPECTRUM

Beleving

Welke sfeer wilt u na zonsondergang creëren? Het gevoel van een veilige woon- en leefomgeving? Of wilt u een unieke identiteit aan de ruimte geven? Samen brengen we de functionele en belevingsbehoeften in kaart. Op een lichtscenografie (lichtontwerp) zijn al uw wensen en behoeften vertaald naar een egaal, aantrekkelijk en comfortabel lichtbeeld van uw openbare ruimte. Een mooie combinatie van verticaal en horizontaal licht, zonder al te grote lichtcontrasten

 

Beleid

Openbare verlichting is nauw verweven met andere beleidsmatige aspecten. Hoe passen uw wensen, doelstellingen, (maatschappelijke) ontwikkelingen én eisen van de toekomst in de openbare ruimte van uw gemeente? Is het beter de bestaande verlichtingsarmaturen en/of masten te vervangen door (slimme) energiezuinige verlichting? En hoe maken we de openbare verlichting zo efficiënt, beheerbaar, duurzaam, maatschappelijk verantwoord én toekomstbestendig mogelijk?

 

Beheer

Met de komst van slimme, energiezuinige verlichting heeft het onderhoud en beheer van openbare verlichting een extra dimensie gekregen. Naast het toepassen van energiezuinige lampen, worden lichtmasten steeds multifunctioneler, slimmer. We staan wat dat betreft op het punt van een radicale omslag: Flexibiliteit en aanpasbaarheid worden steeds belangrijker. Zo kunt u de verlichting op gezette tijden laten branden, maar ook laten dimmen. Wat dacht u van armaturen met bewegingssensoren die een fietser of voertuig signaleren, waardoor de verlichting feller brandt? De ontwikkelingen op het gebied van openbare verlichting gaan razendsnel.

 

Spectrum laat de vorm van dienstverlening op het gebied van openbare verlichting graag naadloos aansluiten op uw wensen. Van een dagdeel tot een langdurig project, van strategisch advies tot technisch inhoudelijk advies & ondersteuning. Wij helpen u graag.

 

Onze services worden geheel afgestemd op uw behoeften:

  • Op basis van een vaste aanneemsom
  • Op basis van een regieovereenkomst
  • Met een werkvoorraad (voor vooraf lastig in te schatten taken)
  • Op basis van detachering

Bekijk evenementen

Neem contact op