PROGRAMMA

programma

programma

De batterij van het noorden

09.30 uur – 4 november 2021

Door Johan van de Graaf van Aldel – Voor de stabiliteit van het Nederlandse elektriciteitssysteem is het belangrijk om een goede balans te bewaren tussen het opwekken en het verbruik van elektrische energie. De toegenomen productie van wind- en zonne-energie brengt echter meer schommelingen aan de opwekkingszijde met zich mee. Dit vereist veel meer flexibiliteit aan de verbruikskant om deze balans te bewaren. Aldel kan deze flexibiliteit bieden.

Aldel is in staat om het elektriciteitsverbruik snel en in grote omvang te veranderen en een belangrijke te rol spelen bij het stabiliseren van het Nederlandse elektriciteitsnet. Ze noemen het ook wel de “virtuele batterij”. Hiermee verhogen ze het energieverbruik als de opwek van duurzame bronnen in overvloed beschikbaar is en verminderen het verbruik als er een tekort is. Benieuwd naar alle mogelijkheden van Aldel als virtuele batterij? Johan vertelt je er graag meer over!

Aldel

Damco Aluminium Delfzijl Coöperatie U.A. (ALDEL), een aluminiumfabriek in Delfzijl die zich toelegt op de productie en handel van aluminium en aluminiumproducten. Dat doel kan alleen worden bereikt door goed in te spelen op de behoeften van hun klanten, omgeving, eigen medewerkers en aandeelhouders.