BERICHT

Geslaagde 1e editie Symposium Duurzaam OVL!

Afgelopen dinsdag stond in het teken van het eerste Symposium Duurzaam OVL. Vele betrokkenen uit de branche wisten de weg naar het voetbalstadion van IJsselmeervogels te vinden om bijgepraat te worden over de laatste duurzame ontwikkelingen in de Openbare Verlichting, te netwerken en ervaringen uit te wisselen. De organisatie bedankt alle bezoekers voor hun komst en kijkt terug op een geslaagde eerste editie!

Alle seinen stonden vooraf op groen: een unieke locatie centraal in Nederland, een fraai programma met diverse interessante sprekers en de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen met andere specialisten uit de branche. In de aanloop naar het Symposium kwam er nog een mooie omstandigheid bij: de weersverwachting. Met een graadje of 24 en een strak blauwe lucht kwam ook dat het symposium ten goede.

Case studies
Na de ontvangst met koffie en cake namen de aanwezigen buiten plaats op de tribune, waar vanwege het weer last minute naar was uitgeweken. Thomas Wittekamp (Gemeente Huizen) en Jean-Marc Pisters (Gemeente Oss) namen de bezoekers mee in hun ervaringen met de overstap naar duurzame verlichting, terwijl Hans van Bakel (Spectrum Advies & Design) vertelde over de optimale renovatie van Openbare Verlichting, rekening houdend met beschikbare budgetten versus het SER Energieakkoord.

Meettechnieken en lampmetingen
Theo Schaap wist het publiek daarna te boeien met een presentatie over 3D-metingen aan spandraadverlichting, waarin hij de meerwaarde toonde van verschillende meettechnieken. Daarna nam Marcel van der Steen (Olino) na een korte introductie door Roderik Span (Saled) het woord om de prestaties van een aantal Retrofit-lichtbronnen te vergelijken met conventionele lichtbronnen. Marcel – dé autoriteit op het gebied van lampmetingen – toonde aan dat moderne LED lichtbronnen vandaag de dag niets onder doen voor energieslurpende conventionele lichtbronnen.

botter-symposium-duurzaam-ovl-ovl

Bottertocht
Na het informatieve en zeer boeiende – daar was men het unaniem over eens –  ochtendprogramma zetten de aanwezigen koers richting de pittoreske haven van Spakenburg, waar men aan boord ging van authentieke botterschepen. Onder het genot van een heerlijke lunch en het Eemmeer als decor was er vervolgens voldoende mogelijkheid om te netwerken en bij te praten met collega’s uit de branche, waar iedereen dan ook goed gebruik van maakte.

De organisatie bedankt de sprekers, betrokken partijen en vooral alle bezoekers voor het mogelijk maken van deze dag en kijkt terug op een geslaagd Symposium.


Presentaties

Indien u de inhoud van de Powerpointpresentaties nog eens rustig door wenst te nemen of gecontacteerd wil worden door Rei-Lux, Spectrum Advies & Design of Saled, kunt terecht bij Jeroen van Beek, via 06 575 685 18 of organisatie@symposiumduurzaamovl.nl.

Meldt je nu aan voor een van onze evenementen